Red Bull overwoog eenstopper voor Vettel

Peterselieman

Red Bull Racing heeft gisteren tijdens de race in Abu Dhabi overwogen om Sebastian Vettel slechts één keer te laten stoppen. Volgens de technische baas Adrian Newey zat de kampioenschapsleider op het randje om het te halen.

Vettel startte na zijn diskwalificatie na de kwalificatie vanuit de pits. De Duitser rukte snel op naar voren, maar beschadigde hierbij wel zijn voorvleugel. Achter de eerste safety car zorgde een aanrijding met piepschuim ervoor dat hij naar binnen moest voor een nieuwe vleugel en werden er tegelijkertijd ook banden gewisseld. Hij lag wederom achteraan, maar sterk racen en een tweede safety car zorgden ervoor dat hij na zijn tweede stop nog derde kon worden.

Newey over de mogelijke eenstopper: "We hebben het er natuurlijk over gehad. We hebben ook gekeken naar de slijtage van Webbers banden toen die van de auto afkwamen. Een eenstopper zat er echt heel dichtbij, maar zoals we al vaker hebben gezien is een klein foutje genoeg om enorme bakken tijd weg te gooien. Hij was dan in plaats van derde achtste of zoiets geworden. We dachten dat we het net niet konden halen. We konden er niet op gokken, tenzij er nog een safety car kwam. Zodra hij voor Grosjean lag besloten we om te gaan pitten."