Club Brugge ontslaat Georges Leekens

Boris (borisz)

Georges Leekens is de vierde trainer die dit seizoen zijn baan kwijtraakt in de Belgische Eerste Klasse. De oud-bondscoach van België werd zondag door Club Brugge aan de kant gezet nadat zijn ploeg eerder op de avond met 1-0 had verloren van Zulte-Waregem. Ook Leekens' assistent Rudi Verkempinck kreeg zijn congé bij de club waar Ryan Donk onder contract staat.

De 63-jarige Leekens verliet afgelopen zomer zijn post als bondscoach van de Rode Duivels om aan de slag te gaan bij Club. Die ploeg was op zoek naar een nieuwe trainer nadat Christoph Daum na minder dan een seizoen wegens privé-redenen zijn contract had laten ontbinden. Onder Leekens staat Brugge zesde na veertien duels, met zes punten minder dan Zulte-Waregem en Anderlecht.

Beloftencoach Philippe Clement neemt de honneurs waar voor Leekens. Op wat voor termijn Club een nieuwe trainer wil presenteren is niet bekend.

Eerder dit seizoen moesten ook Ron Jans (Standard Luik), Trond Sollied (AA Gent) en Bob Peeters (Cercle Brugge) het veld ruimen bij hun clubs. Peeters werd direct aangesteld als opvolger van Sollied bij Gent.


Club Brugge ontslaat Georges Leekens (Foto: Novum)