[Primera División] Real Madrid haalt uit tegen Deportivo

Peterselieman

Real Madrid heeft een goede generale afgewerkt voor het Champions Leagueduel tegen Ajax van woensdag. In de Primera División won de Koninklijke zondag thuis met 5-1 van Deportivo la Coruña. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer, waarvan twee keer vanaf de penaltystip.

Real begon niet sterk aan het duel en leek de zege in de stadsderby tegen Rayo Vallecano geen vervolg te kunnen geven. Via Riki kwam Depor al na een kwartier op voorsprong. Dat was echter de aanleiding voor Real om een tandje bij te zetten. In de 22e minuut werd Angel di Maria licht aangetikt en dat leverde een strafschop op, die door Ronaldo werd benut.

Nog voor rust zorgde Di Maria zelf voor de voorsprong en maakte Ronaldo de 3-1. Pas twintig minuten na rust werd er opnieuw gescoord. Toen was het Pepe die doel trof. Het slotakkoord was weer voor Ronaldo. De Portugees benutte een tweede strafschop, door Real verdiend vanwege hands van Deportivo-verdediger Evaldo.

Ook bij Real Valladolid tegen Rayo Vallecano waren er veel goals te bewonderen. Daar werd het 6-1 voor de thuisploeg. Oscar en Manucho scoorden beiden twee keer voor de thuisploeg die een 1-0 achterstand vlot wegwerkte.

Osasuna won met 4-0 van Levante. Ook Granada won thuis. Die ploeg bracht Celta de Vigo een 2-1 nederlaag toe.


Real Madrid haalt uit tegen Deportivo (Foto: Novum)