Goed nieuws!

anoniem_22072019025900

Duizenden Haarlemmers krijgen de komende dagen de vraag voorgelegd of ze goed nieuws kunnen waarderen. 'Burgerjournalist' Robbert Zoon, die zich sinds 2005 bezighoudt met goed nieuws, wil een bijdrage leveren aan een 'evenwichtiger' nieuwsaanbod door over positieve gebeurtenissen te berichten.

De in 1970 geboren Haarlemmer wil met zijn naar eigen zeggen bizarre actie aandacht vragen voor de Facebookpagina haarlemgoed. Zoon wil in een week twintigduizend 'likes' binnenhalen.

De positivo is zondag om 10.00 uur begonnen in het centrum van Haarlem. Dit zorgde voor verbaasde maar ook positieve reacties bij de voordeuren, laat hij weten. Komende week trekt hij van de volkswijken in Haarlem-Noord naar de chique Koninginnebuurt in het zuiden van de stad, die ruim 150 duizend inwoners telt.

Zoon publiceert dagelijks goed nieuws op de Facebookpagina. Hij vraagt de Haarlemmers om zijn pagina bij de voordeur direct te 'liken' op hun smartphone of tablet. Hij laat weten dat nog nooit iemand een week lang duizenden deuren is afgegaan om aandacht te vragen voor een Facebookpagina.

Na Haarlem wil Zoon ook goed nieuws gaan publiceren in andere steden.