Doden bij confrontatie voor- en tegenstanders Chavez

anoniem_22072019025900

Bij een confrontatie in Venezuela tussen aanhangers van president Hugo Chavez en die van zijn tegenstander Henrique Capriles zijn twee doden gevallen. Dat heeft minister van justitie Tarek el Aissami bekendgemaakt. Volgende week zijn er presidentsverkiezingen in Venezuela.

De schietpartij vond plaats op een weg tussen Barinas en Barinitas, zo'n 450 ten zuidwesten van Caracas, zei El Aissami. Aanhangers van Chavez hielden een konvooi van aanhangers van Capriles tegen. El Aissami sprak van een 'geïsoleerd incident'. Al eerder waren er ongeregeldheden tussen aanhangers van Chavez en Capriles, maar niet eerder kwamen daarbij mensen om het leven.

Volgens de oppositie waren de slachtoffers aanhangers van Capriles. Het is onduidelijk wie er heeft geschoten en wat de reden voor de schietpartij was. De politie is op zoek naar de schutter, aldus El Aissami.

Capriles wordt beschouwd als de enige serieuze rivaal die Chavez heeft gehad sinds hij in 1998 tot president werd gekozen. Chavez wil nog een termijn van zes jaar aan de macht blijven.


Doden bij confrontatie voor- en tegenstanders Chavez (Foto: Novum)