Rodriguez: "Perfect seizoen gehad"

Peterselieman

De Spaanse wielrenner Joaquin Rodriguez kan terugkijken op een fraai seizoen. Gisteren schreef de Katusha-renner de Ronde van Lombardije op zijn naam en snoepte hiermee de eindzege in de UCI World Tour af van Tour de France-winnaar Bradley Wiggins.

De laatste grote koers van het seizoen werd in slecht weer verreden, maar Rodriguez liet zich van zijn beste kant zien en glipte op de laatste beklimming van de dag weg. Zijn concurrenten zagen hem pas aan de finish weer. "Dit is de belangrijkste overwinning uit mijn loopbaan, ik kan het nog steeds niet bevatten."

"Ik heb een perfect seizoen achter de rug. Ook vandaag voelde ik me nog in grote vorm. Ik zag de vermoeidheid bij mijn concurrenten en wist dat ik goede kansen had om te winnen. Maar eigenlijk had ik wel verwacht dat er na mijn aanval iemand zou aansluiten. Dit maakt de winst alleen maar mooier." Over het seizoen zei hij: "De eindoverwinning in de World Tour was ook een van mijn doelen."

De Katusha-coureur won naast de Ronde van Lombardije ook de Waalse Pijl. Hij liet zien de grote rondes goed aan te kunnen door tweede te worden in de Giro d'Italia en derde in de Vuelta a España. In laatstgenoemde wedstrijd reed hij lange tijd in de rode leiderstrui.