[Premier League] Chelsea wint thuis nipt van Stoke

Boris (borisz)

Chelsea heeft zaterdag met pijn en moeite gewonnen van Stoke City. De Londenaren wisten pas in de 85e minuut het verschil te maken door een doelpunt van Ashley Cole: 1-0. De Champions Leaguewinnaar blijft met dertien punten uit vijf wedstrijden bovenaan de ranglijst van de Premier League staan.

Southampton, met oud-VVV´er Maya Yoshida in de basis, pakte zijn eerste punten. In eigen huis werd het 4-1 tegen het Aston Villa van aanvoerder Ron Vlaar: 4-1. Darrent Bent zette de bezoekers in de eerste helft nog op voorsprong. In het laatste halfuur zorgden Rickie Lambert, die twee keer op het scorebord terechtkwam, Nathaniel Clyne en Jason Puncheon voor de eindstand.

Romelu Lukaku schonk zijn ploeg West Bromwich Albion de overwinning. Een goal was genoeg om Reading op de knieën te krijgen: 1-0. West Ham United wist in de 93e minuut een punt te redden tegen Sunderland. De Noord-Engelsen leken door een doelpunt van Steven Fletcher lang op weg naar drie punten, totdat Kevin Nolan laat toeslag: 1-1.

Martin Jol zette met Fulham een goed resultaat neer bij Wigan Athletic. Hugo Rodallega en Damien Duff hadden na 68 minuten voor een 0-2 stand gezorgd. Oud-PSV´er Arouna Koné deed in blessuretijd nog wat terug.

De meeste topploegen komen zondag in actie. Zo staat de derby tussen Liverpool en Manchester United op het programma en treffen Manchester City en Arsenal elkaar.


Chelsea wint thuis nipt van Stoke (Foto: Novum)