[Bundesliga] Bayern wint bij Schalke, HSV verrast Dortmund

Boris (borisz)

Bayern München heeft de topper met Schalke 04 zonder al te veel moeite gewonnen. De ploeg van Arjen Robben stapte door doelpunten van Toni Kroos en Thomas Müller met 0-2 van het veld. Schalke-spits Klaas-Jan Huntelaar begon net als Robben in de basis, Ibrahim Afellay kwam na ruim een uur spelen in het veld.

Het werd voor de Zuid-Duitsers een extra mooie middag doordat concurrent Borussia Dortmund kostbare punten verspeelde bij Hamburger SV: 3-2. De Zuid-Koreaan Heung-Min Son en Rafael van der Vaart, die ruim tachtig minuten speelde, waren met respectievelijk twee doelpunten en twee assists de grote mannen bij de Noord-Duitse winnaar. Ivo Ilicevic uit Kroatië produceerde het andere doelpunt voor HSV. Zijn landgenoot Ivan Perisic schoot aan de andere kant twee keer raak voor de regerend landskampioen.

VfL Wolfsburg kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen promovendus Greuther Fürth. Een eigen doelpunt van Emanuel Pogatetz en een goal van Ivica Olic zorgden voor de eindstand.

FSV Mainz wist FC Augsburg, met Paul Verhaegh en Gibril Sankoh en Marcel de Jong in de basis, te vloeren. Andreas Ivanschitz en Ádám Szalai maakten de doelpunten: 2-0. Fortuna Düsseldorf en SC Freiburg kwamen in hun duel niet tot scoren.

Bayern heeft door de overwinning het maximale aantal punten (twaalf) verzameld en voert samen met Eintracht Frankfurt de ranglijst aan. Dortmund blijft net als Schalke op zeven punten staan. Voor HSV betekende de overwinning van zaterdag de eerste punten van het seizoen.


Bayern wint bij Schalke, HSV verrast Dortmund (Foto: Novum)