Su-Wei Hsieh verslaat Robson in finale Guangzhou

Boris (borisz)

De Taiwanese tennisster Su-Wei Hsieh heeft zich zaterdag tot winnaar van het WTA-toernooi van Guangzhou gekroond. De Britse Laura Robson bleek in een spannende en bijna drie uur durende finale niet opgewassen tegen de mondiale nummer 53: 6-3, 5-7 en 6-4.

De eerste set werd met redelijk gemak gewonnen door de 26-jarige Aziatische. In de daaropvolgende set leek ze zich simpel naar de eindoverwinning te slaan en kreeg ze zelfs matchpoints. Die wist ze echter niet te verzilveren, waarna de acht jaar jongere Robson knap terug in de wedstrijd kwam en Hsieh twee keer brak: 5-7.

Beide vrouwen braken elkaar in de laatste set, waarin het lange tijd gelijk op ging. Hsieh brak echter een tweede keer, waarna ze op 5-4 voor de overwinning mocht serveren. Dit keer wist ze haar servicegame wel te behouden.

Voor Su-Wei Hsieh is het de tweede keer dat ze een WTA-toernooi winnend afsluit. Eerder dit jaar was ze ook al de sterkste in Kuala Lumpur. Robson, nummer 74 op de wereldranglijst, moet nog even wachten op haar eerste WTA-titel.