Barney, Van Gerwen en Hendriks naar tweede ronde

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld, Jerry Hendriks en Michael van Gerwen zijn de Nederlanders die dit weekend uit mogen komen op het EK darts in het Duitse Muelheim. Co Stompé, Gino Vos en Vincent van der Voort hebben de eerste ronde verloren. 

Barney, die ongeplaatst was, won van Terry Jenkins met 6-1. De Hagenaar gooide 113 gemiddeld en scoorde 100% op zijn dubbels. Voor Jerry Hendriks was het zijn tv-debuut. Het is de eerste keer dat hij aan een toernooi meedoet dat op TV wordt uitgezonden. Hij versloeg Mensur Suljovic met 6-2. Van Gerwen die vorige week een player championship toernooi won in Barnsley kwam met 4-1 voor en leek eenvoudig te gaan winnen, Door gepruts in de legs daarna werd het 5-5 uiteindelijk won hij de partij wel met 6-5. 

Co Stompé verloor met 6-3 van Richie Burnett. Gino Vos ging met dezelfde cijfers af tegen Dave Chisnall. Vincent van der Voort speelde tegen de Belg Kim Huybrechts. Tot 4-4 ging het gelijk op. Uiteindelijk brak Huybrechts Van der Voort in de negende leg en gooide 84 uit om met 6-4 te winnen. 

Zaterdag wordt de tweede ronde gespeeld. Barney speelt tegen Mighty Mike en Hendriks moet spelen tegen Phil Taylor. Zondag wordt de kwartfinale, halve finale en finale gespeeld. 

Tijd Speler Speler
14.00 Andree Welgee Brendan Dolan
15.00 Andy Hamilton Ronnie Baxter
16.00 Wes Newton Kevin Painter
17.00 Phil Taylor Jerry Hendricks
20.00 Simon Whitlock Dave Chisnall
21.00 Raymond van Barneveld Michael van Gerwen
22.00 Ian White Kim Huybrechts
23.00 Colin Lloyd Richie Burnett