Domenicali: "Volgorde teams niet te bepalen"

Peterselieman

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali weet na vijf races in het seizoen 2012 nog steeds niet waar het team nu staat. De wedstrijden leverden vijf verschillende winnaars op en nog meer verschuivingen in de klassementen. Ondanks dat de Italiaanse renstal niet mee leek te kunnen doen staat coureur Fernando Alonso wel gedeeld eerste in het kampioenschap.

"Het is met alle wisselingen aan kop moeilijk bij te houden welke teams er nu echt goed zijn en welke niet. Het enige wat we zelf in de hand kunnen houden, zijn onze eigen prestaties. Die zullen we dus race voor race moeten blijven verbeteren. De rangorde is volledig overhoop gehaald. Red Bull leek het in Spanje bijvoorbeeld moeilijk te hebben. McLaren, met Lewis Hamilton, was erg goed. Lotus was erg sterk en Williams heeft het perfect gedaan. Ik maak dan ook graag van de gelegenheid gebruik Frank Williams te feliciteren. Het is een mooie geschenk voor zijn recente verjaardag," zei Domenicali.

De Italiaan weet dat de goede resultaten van Alonso zijn renstal motiveren. "Het glas is zoals altijd bij mij halfvol. We kunnen ook niet anders dan ons vasthouden aan deze pluspuntjes. Om het kampioenschap te winnen zijn er nog heel veel stappen voorwaarts nodig, met name op het gebied van downforce. Dat we ondanks een slechte start toch bovenaan staan in het rijderskampioenschap, zegt ons dat we wel degelijk iets goed doen. We moeten ons echter blijven ontwikkelen, ons doel blijft ongewijzigd."

Hij is blij dat ondanks de problemen van het begin van het seizoen Ferrari er toch goed bij staat. "Het haalt de druk niet zozeer van de schouders, aangezien we direct alweer bezig zijn met de volgende race. Natuurlijk is een goed resultaat belangrijk en het is een mooie beloning voor de jongens die zo hard werken. We zijn een goede weg ingeslagen en dat is zeer bemoedigend."