John heeft geduld met Benfica

Peterselieman

Ola John weet nog niet zeker of hij FC Twente deze zomer verruilt voor Benfica. "Mijn zaakwaarnemer is er mee bezig, dus ik wacht rustig af wat er gebeurt", vertelde de 19-jarige aanvaller bij aankomst van het trainingskamp van het Nederlands elftal in Hoenderloo. "Er is in ieder geval nog niets rond."

John staat volgens Portugese media op het punt in Lissabon een contract voor vijf jaar te tekenen. Met de transfer zou een bedrag gemoeid zijn van ongeveer tien miljoen euro.

Mocht de transfer afketsen, hoopt John op het EK alsnog de aandacht van andere clubs te trekken. "Het EK is natuurlijk het ultieme moment om me in de kijker te spelen. En bovendien een droom voor elke jongen." John behoort tot de voorlopige groep van 36 spelers en wacht nog op zijn eerste interland.

Omdat John kampt met een enkelblessure, kan hij tijdens de tweedaagse trainingsstage nog weinig laten zien. "Ik ben fysiek nog niet top. Toch moest ik me melden zodat ze hier kunnen bekijken wat ik heb." Hij miste door de blessure de dubbele confrontatie in de play-offs tegen RKC Waalwijk.