Whitmarsh erkent fouten bij McLaren

Peterselieman

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft erkend dat er afgelopen zaterdag fouten zijn gemaakt in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton reed naar poleposition, maar moest vanwege te weinig brandstof de bolide stilzetten. Dit kwam hem op de laatste startplaats te staan, omdat er geen geldige reden om te stoppen was.

"Achteraf gezien heb ik verkeerd gehandeld, maar net als veel anderen anticipeerde ik er niet op dat de consequentie zou zijn dat we naar de laatste plek zouden worden verwezen. Ik had in kunnen grijpen en Lewis binnen kunnen roepen aan het einde van zijn out lap of vliegende ronde, maar ik verwachtte de straf die we ontvingen niet," zei Whitmarsh die de schuld van het falen op zich neemt.

"De data wees tijdens zijn snelle ronde uit dat hij minder brandstof bij had dan wij dachten. De reglementen schrijven voor dat je een brandstofmonster van een liter beschikbaar moet kunnen stellen, dus nam ik de beslissing om de auto stil te zetten. We pompten 1,3 liter uit de wagen, maar dat wisten we pas uren later. Het had ook drie liter kunnen zijn en dan had ik flink voor schut gestaan. Hoe dan ook sta ik ook nu aardig voor paal."