Yahoo zet topman opzij vanwege onjuiste cv

Redactie

Yahoo heeft topman Scott Thompson afgezet, nadat bekend was geworden dat hij had gelogen op zijn cv. Thompson was in januari aangetrokken om het slecht presterende internetbedrijf er bovenop te helpen. Ross Levinsohn, die binnen het bestuur verantwoordelijk is voor media- en advertentiediensten, neem het roer als interim-topman tijdelijk over.

Yahoo maakte geen officiële reden bekend van het aftreden. Er bestaat echter geen twijfel over dat het te maken heeft met de fouten in de biografie van de topman. Zowel op de website van het bedrijf als in een recent verzonden document aan de Amerikaanse beurswaakhond stond dat Thompson twee diploma's had behaald aan studies die destijds niet bestonden.

Thompson was tot januari topman bij de betaaldienst Paypal van eBay. Bij Yahoo moest hij zorgen voor een hogere waardering op de beurs. Hoewel de website van Yahoo nog steeds een van de meest bezochte is, doet het bedrijf het op de beurs al jaren slechter dan concurrent Google.

Het vertrek van Thompson na slechts vier maanden is een nieuw hoofdstuk in een soap die al jaren speelt rond het bestuur van Yahoo. Beleggers ergeren zich aan het feit dat Yahoo in minder dan vijf jaar al vier ceo's heeft versleten.

Recent traden vijf leden van het bestuur per direct af nadat Thompson was aangesteld. Die aanstelling werd geïnterpreteerd als een brevet van onvermogen aan de oudgedienden.


Yahoo zet topman opzij vanwege onjuiste cv (Foto: Novum)