Borussia Dortmund wint ook DFB Pokal

Peterselieman

Borussia Dortmund heeft na de landstitel ook beslag gelegd op de Duitse beker. In Berlijn werd Bayern München zaterdag met 5-2 aan de kant gezet. Robben was uit een penalty succesvol voor de Beierse club. Shinji Kagawa, Mats Hummels en Robert Lewandowski (3x) bezorgden Dortmund voor het eerst in de historie de dubbel.

Dortmund en Bayern, dat Franck Ribéry nog iets zag terugdoen, maakten dit seizoen in de Bundesliga al de dienst uit en net als in de competitie trok de ploeg van trainer Jürgen Klopp aan het langste eind. Dortmund had een droomstart en zag Kagawa in de derde minuut profiteren van een fout van Luiz Gustavo.

Bayern probeerde zich na de slechte start te herpakken en was gevaarlijk via Mario Gomez. De Duitse spits zorgde er ook voor dat Robben vanaf elf meter mocht aanleggen, nadat hij was gevloerd door doelman Roman Weidenfeller. Robben benutte het buitenkansje en zag dat Weidenfeller zich niet veel later geblesseerd liet vervangen.

Toch was het de kampioen die nog voor rust afstand nam. Hummels benutte een strafschop na een overtreding van Jerome Boateng en op slag van rust sloeg Lewandowski toe: 3-1.

In de tweede helft werd Bayern bij vlagen weggespeeld. Lewandowski drukte het krachtsverschil verder in de score uit. De Poolse spits bracht zijn totaal op drie door treffers in de 58e en 81e minuut. Tussendoor deed Ribéry iets terug.

Voor Dortmund betekent de zege het derde succes in de DFB-Pokal. In 1965 en 1989 werd de beker ook veroverd. Bayern wacht volgende week nog een finale. Dan is Chelsea in München de tegenstander in de Champions League.


Borussia Dortmund wint ook Duitse beker (Foto: Novum)