Roelofsen: "Wij moeten het spel bepalen"

donroyco

Richard Roelofsen hoopt dat De Graafschap zondag tegen FC Den Bosch een stuk beter dan de dag komt dan het heenduel van afgelopen donderdag. De Graafschap speelde op bezoek in De Vliert teleurstellend met 0-0 gelijk.

Vooral het spel zorgde voor onvrede bij Roelofsen, die wil dat zijn ploeg zich zondag in Doetinchem revancheert en vooral scherp voor de dag komt. "Wij moeten bepalen wat er op De Vijverberg gebeurt. Vanaf minuut één willen we zorgen dat we het publiek achter ons krijgen."

Waar de Superboeren in Den Bosch nog afwachtend speelde, zo wil Roelofsen dat zijn ploeg in de return gelijk het initiatief neemt en de tegenstander onder druk zet. "Dominant zijn, zowel in balbezit van ons al in balbezit van Den Bosch", vertelt de oefenmeester aan Voetbal International.

De winnaar van het tweeluik gaat uiteindelijk verder naar de derde en laatste ronde van de play-offs. Daar speelt het tegen de winnaar van het duel tussen Sparta Rotterdam en Willem II. De Tilburgers wonnen het eerste duel thuis met 2-1.


Roelofsen: "Wij moeten het spel bepalen" (Foto: Pro Shots)