Bleker slikt kritiek op begrotingsakkoord in

Redactie

Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker (CDA) slikt zijn kritiek op het onlangs bereikte begrotingsakkoord in. Op Twitter laat hij weten het akkoord te steunen. De kandidaat-lijsttrekker uitte zaterdag in het AD kritiek op het zogenoemde Kunduz-akkoord

"Niet blij met de suggestie in het AD dat ik het Kunduz-akkoord niet steun", zo twittert Bleker via het Twitteraccount dat zijn campagneteam een week geleden in het leven riep. Hij wijst erop dat nog gewerkt wordt aan de precieze uitwerking van het akkoord.

Bleker zei in de krant te vrezen dat de voorgestelde aanpassingen voor het ontslagrecht desastreuze gevolgen hebben voor kleine middenstanders en hun werknemers. Ook waarschuwde hij voor de gevolgen van het bezuinigingsplan voor mensen met modale inkomens. Die zouden geen huis meer kunnen kopen als de hypotheekrenteaftrek te ingrijpend wordt aangepast.

Bleker is een van de zes kandidaten voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Volgens een zaterdag verschenen peiling van Maurice de Hond maakt Bleker niet veel kans. Slechts acht procent van de CDA-kiezers zou de oud-partijvoorzitter graag de partij zien leiden. Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en de Purmerendse wethouder Mona Keijzer liggen in de peiling een straatlengte voor op de overige kandidaten.


Bleker slikt kritiek op begrotingsakkoord in (Foto: Novum)