Pardew vreest uittocht bij sterk Newcastle

donroyco

Newcastle United is dit seizoen één van de grote verrassingen in de Premier League. Het succes heeft ook een keerzijde volgens manager Alan Pardew. Newcastle United is weer terug aan de top in Engeland. The Magpies staan vijfde, maar hebben nog uitzicht op de derde plek.

Pardew vreest dat sommige spelers zondag tegen Everton hun laatste duel spelen bij Newcastle. Smaakmakers Demba Ba, Papiss Cissé, Tim Krul en Yohann Cabaye worden gevolgd door diverse topclubs. "Deze spelers verdienen bij ons niet wat ze bij een topclub kunnen krijgen", zei Pardew tegen de BBC. De coach houdt vooral rekening met een vertrek van Ba, die dankzij een clausule in zijn contract voor een relatief laag bedrag kan vertrekken. "Daar is veel over geschreven. De verhalen zijn deels waar. Er is wel een clausule."

"De enige zekerheid die ik heb, is dat dat voorzitter Mike Ashley zijn huid altijd duur verkoopt. Hij verkoopt geen spelers voor negen miljoen. Hij wil een groot bedrag voor onze topspelers. Als Manchester United van Cabaye de nieuwe Paul Scholes wil maken dan kan dat. Ze moeten dan wel een grote zak geld meenemen."