Kaladze (34) stopt voor vrijheid in Georgië

donroyco

Kakha Kaladze zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. De Georgiër verruilt de voetbalwereld voor een rol in de politiek. De voormalig international van Georgië beleefde zijn hoogtijdagen bij AC Milan. Kaladze speelde negen jaar voor de Italiaanse topclub, waarmee hij twee keer de Champions League won en landskampioen werd.

Voor zijn komst naar Milan speelde de verdediger voor Dinamo Kiev en Dinamo Tbilisi, waar hij zijn doorbraak beleefde. Kaladze staat op dit moment onder contract bij Genoa, waarvoor hij sinds 2010 28 duels speelde. "Het is voor mij een belangrijke en heugelijke dag. Na achttien jaar profvoetbal, stop ik ermee", zei de 34-jarige Kaladze tegen Italiaanse media. "Aan de ene kant is het jammer, maar aan de andere kant heb ik nu andere ambities."

"Ik wil iedereen bedanken; Genoa, Milan, de supporters, alle ploeggenoten en alle tegenstanders. Ik kijk nu uit naar mijn rol in de politiek. Dit wordt de grootste wedstrijd van mijn leven. Ik wil knokken voor vrijheid en democratie in mijn vaderland", besluit de 83-voudig international. Zondag speelt hij zijn laatste profwedstrijd.