Pastoor: "We gaan ons eigen spel spelen"

donroyco

N.E.C. Nijmegen gaat zondag op bezoek bij Vitesse, dat aast op revanche. N.E.C.-trainer Alex Pastoor zegt dat zijn team zich niet laat meeslepen in emoties. De Nijmeegse ploeg won donderdag met het nodige geluk van Vitesse.

Dankzij twee discutabele doelpunten werd het 3-2 in De Goffert. Na afloop was het feest, maar de spelers beseften ook direct dat er nog een wedstrijd gespeeld moet worden in de strijd om een finale plek in de strijd om Europees voetbal. "Dat geeft aan hoe de focus bij ons is."

"De mindset is goed, want na donderdag begon diezelfde avond de voorbereiding op zondag", zei Pastoor tegen Omroep Gelderland. "Dat is een ontwikkeling die inmiddels in de spelers zit en dat is in dit soort fases nodig. We zijn goed voorbereid op deze hectiek. We gaan ons eigen spel spelen, we blijven zo dicht mogelijk bij onszelf."

"Dat is de beste manier gebleken, ook in de afgelopen drie duels met Vitesse. Ik ben er nooit voorstander van om terug te zakken en de tegenstander uit te nodigen bij ons eigen doel. Ik weet ook niet of zij direct vol gaan aanvallen of wat meer gecontroleerd, maar ik hou met beide varianten rekening", besluit de coach van N.E.C.

Pastoor: "We gaan ons eigen spel spelen" (Foto: Pro Shots)