FOK!filmtips van de dag: Kick-Ass

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Kick-Ass 1

Er valt vanavond te kiezen uit een aanbod van maar liefst 18 films. Over de FOK!filmtip van de dag hoeven we echter niet zo ontzettend lang na te denken. Op RTL5 is namelijk om 22.10 uur de televisiepremière van de epische actiefilm Kick-Ass.

Kick-Ass 2

In Kick-Ass draait het om de sukkelige Dave Lizewski (Aaron Johnson) die superheld wil worden. Helaas ontbreekt het hem aan superkrachten en zo krijgt hij bij zijn eerste klusje al een flink pak slaag. Lizewski maakt dan kennis met de 11-jarige Hit-Girl (Chloe Moretz) en haar vader Big Daddy (Nicolas Cage) die net als hem de pest hebben aan criminelen. En dan is er nog de mysterieuze Red Mist (Christopher Mintz-Plasse).

Kick-Ass 3

Kick-Ass is een film die met recht haar titel eer aandoet. De film is gebaseerd op een populair stripverhaal en dat is ook duidelijk in de film terug te zien. Afgaande op de filmposter verwacht je een kinderachtige film voorgeschoteld te krijgen maar dat valt dus ontzettend mee. Vooral Chloe Moretz trapt de sterren van de hemel in haar ijzersterke rol van Hit-Girl, een katje die je niet zonder handschoenen van staal wilt aanpakken. En ook Cage komt, als een soort van mislukte Batman kloon, overtuigend over in deze heerlijk satirische film die doorspekt is van de meest zwartgallige humor die je maar kan bedenken. Ook de soundtrack staat als een huis.

Veel kijkplezier toegewenst vanavond.