Chirurgen Maasziekenhuis opnieuw op non-actief

Redactie

Twee chirurgen van het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer die begin april werden geschorst, maar afgelopen maandag weer aan de slag mochten, zijn opnieuw op non-actief gesteld. De onderlinge werkverhoudingen kwamen na de terugkeer van de twee chirurgen verder onder druk te staan, meldt het ziekenhuis vrijdag.

De twee waren geschorst vanwege een samenwerkingsprobleem tussen de afdeling chirurgie en partijen binnen en buiten het ziekenhuis. In afwachting op een definitief besluit mochten de chirurgen hun werk niet meer uitoefenen.

Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg besliste echter dat de chirurgen weer welkom zouden moeten zijn in het ziekenhuis. Het ziekenhuis zat daarop vanwege de contractuele opzegperiode van zes maanden nog een halfjaar aan de twee chirurgen vast.

Volgens de raad van bestuur liepen de spanningen bij veel medewerkers en specialisten echter op sinds de chirurgen maandag weer aan de slag konden. Bovendien bleek dat het organiseren van waarneming door de terugkeer van de twee chirurgen onmogelijk was geworden, meldt het ziekenhuis.

De raad van bestuur, die eindverantwoordelijk is voor de kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis, vindt dat het hospitaal zo niet kan functioneren. Daarom heeft de raad besloten de chirurgen opnieuw op non-actief te stellen.

Het ziekenhuis belooft patiënten die de komende tijd een afspraak hebben voor een polibezoek of operatie tijdig te informeren als de schorsing van de artsen gevolgen voor ze heeft.