Rus per ongeluk in bezit enorm wapenarsenaal

Redactie

Een Russische dorpsbewoner is vrijdag korte tijd in het bezit geweest van een enorm wapenarsenaal. Hij kocht houten kratten die hij wilde gebruiken als brandhout. In de kratten trof hij echter tientallen kalasjnikovs, reserveonderdelen en munitie aan.

Volgens het Russische persbureau ITAR-Tass besloot een truckchauffeur vrijdag dat hij wat extra geld wilde verdienen door de houten kratten die hij vervoerde te verkopen. De houten kratten moesten van een wapenfabriek in het Oeralgebergte vervoerd worden naar een vuilnisbelt. De chauffeur wist echter niet dat in de kratten 79 kalasjnikovs, reserveonderdelen en 250 kisten met munitie zaten.

De dorpeling die de kratten kocht heeft het wapentuig overgedragen aan de lokale politie. Die doet nu onderzoek op het terrein van de wapenfabriek om te zien of er wel is voldaan aan de veiligheidsvoorschriften. Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de wapens door het Russische ministerie van defensie naar de fabriek in Izjmasj waren gestuurd om vernietigd of hergebruikt te worden.