Nijmeegse parkeerders moeten beurs weer trekken

Redactie

Vanaf zaterdag is het gratis parkeren in het centrum van Nijmegen voorbij. De parkeerautomaten doen het weer. De leverancier heeft de kinderziektes in de nieuwe apparaten verholpen, meldt de gemeente vrijdag. Sinds vorige week donderdag werd bij de automaten op straat in de binnenstad geen parkeergeld geïnd.

Eind december werden 260 nieuwe automaten geplaatst, maar de software zorgde voor problemen. De apparaten vielen uit of werkten te traag. Ondanks enkele pogingen de apparaten weer goed aan de praat te krijgen, lukte dit de leverancier niet. Daarop besloot de gemeente het parkeren bij de parkeerautomaten tijdelijk gratis te maken.

Ook op het P+R-terrein Waalsprinter, het Molenpoortdak en de terreinen Wedren, Julianaplein en Nassausingel hoeft niet te worden betaald. In de parkeergarages moest wel gewoon worden afgerekend.

De gemeente liep door de storing gemiddeld twintigduizend euro per dag aan inkomsten mis, zei een gemeentewoordvoerder eerder. Nijmegen wil dat gaan verhalen op de leverancier.

De gemeente laat weten er dit weekend nog wel rekening mee te houden dat niet alle parkeerders op de hoogte zijn van de nieuwe situatie.