T. Janssen vindt trainingskamp maar niets

donroyco

Ajax bereidt zich in Brazilië voor op de tweede seizoenshelft, maar als het aan Theo Janssen had gelegen waren de Amsterdammers gewoon in Nederland gebleven. 

"Het weer was ook behoorlijk toch. Want eigenlijk zijn alle trainingskampen hetzelfde. Je eet, traint en slaapt, en komt je hotel niet uit. Verder doe je niks", aldus Janssen, die wel vindt dat het voor jonge spelers goed is om op trainingskamp te gaan. "Je bent een week lang op elkaar aangewezen. Zij kunnen dan wennen."

Terugkijkend op de eerste competitiehelft is Janssen gematigd tevreden. Goede wedstrijden wisselde hij af met slechte. "De mindere fase had wel een oorzaak in de privésfeer. Mijn vader heeft een tijdje met zijn gezondheid getobd. Dat was ernstig. Dat zijn toch dingen die door je hoofd spelen. Je speelt op je best als je je privé ook lekker voelt. Als je je zorgen maakt, is dat wel eens lastiger."

Inmiddels gaat het beter met zijn vader, zegt Janssen in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft net een operatie van achttien uur achter de rug en is nu weer opgeknapt. Het gaat de goede kant op. Ik voel me nu ook prima, heb plezier, van mij mag het echte werk beginnen, volgende week met die wedstrijden tegen AZ."