90% vindt blokkeren Pirate Bay onterecht

Danny

Uit een poll gehouden door communitysite FOK.nl blijkt dat ruim 90% tegen een blokkade van torrentsite The Pirate Bay is. Van de ruim 4300 respondenten noemde iets meer dan 5% de blokkade 'terecht'.

Providers Ziggo en XS4ALL werden door de rechter gedwongen toegang tot de populaire site te blokkeren voor hun klanten, nadat stichting Brein dit eiste.

"Alleen omdat een deel van de gebruikers illegale dingen doet, moet niet alles meteen maar afgesloten en verboden worden", zegt gebruiker DerAppie. Wiebeldak heeft een duidelijke boodschap voor de entertainmentindustrie: "Haal sowieso ook eerst eens die schijt irritante niet skip bare tyfus brein spot van de GEKOCHTE! dvd's af. Daar irriteer ik mij echt zo erg aan."

Inmiddels hebben zowel Ziggo als XS4ALL aangegeven tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan. Wanneer dit zal dienen is nog niet bekend. Intussen zullen beide providers vanaf 25 januari de site moeten blokkeren. Zodra de blokkade van kracht is zullen gebruikers via TOR, een VPN of een publieke proxy de site moeten bezoeken.