'Nog geen onderhandelingen steun Hongarije'

Redactie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil dat Hongarije eerst stappen neemt die de zorgen over het beleid van de Hongaarse regering wegnemen voordat sprake kan zijn van onderhandelingen over noodsteun aan het land. Dat liet het IMF weten na overleg met een vertegenwoordiger van de Hongaarse regering in Washington.

"Voordat het IMF kan bepalen of onderhandelingen kunnen beginnen, wil het eerst duidelijke stappen zien die tonen dat de autoriteiten bereid zijn te discussiëren over alle beleidsterreinen die relevant zijn voor de macro-economische stabiliteit. Steun van de Europese autoriteiten en instituten is ook essentieel voor onderhandelingen over een nieuw programma", aldus een verklaring van IMF-directeur Christine Lagarde.

Lagarde sprak in Washington met de Hongaarse minister die verantwoordelijk is voor de onderhandelingen met het IMF. Hongarije verkeert in ernstige financiële problemen en wil een noodpakket van 15 tot 20 miljard euro. Het IMF en de EU zijn vooralsnog niet bereid het land te hulp te schieten vanwege hun zorgen over het beleid van de Hongaarse regering.

'Nog geen onderhandelingen steun Hongarije'
'Nog geen onderhandelingen steun Hongarije' (Foto: ANP)