Joran krijgt vandaag straf te horen

SunChaser

Joran van der Sloot hoort vrijdag tot welke straf de rechtbank in Lima hem veroordeelt voor de roofmoord op de Peruaanse miljonairsdochter Stephany Flores, anderhalf jaar geleden. De bekentenis die hij hierover heeft afgelegd, kan hem strafvermindering opleveren. De aanklager heeft eerder 30 jaar gevangenisstraf tegen hem geëist.

De Nederlander wurgde zijn slachtoffer op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer. Van der Sloot verklaarde eerder dat hij kwaad werd toen hij zag dat Flores op zijn laptop stukken over Natalee Holloway bekeek. De Amerikaanse tiener Holloway verdween precies 5 jaar eerder op Aruba, waar Van der Sloot toen woonde. Zij is nooit gevonden, hij is tot op heden verdachte.

De advocaat van de familie Flores noemt Joran een psychopaat die niet terug kan naar de maatschappij. Volgens deze Edward Alvarez was het duidelijk dat Van der Sloot Stephany Flores vermoord heeft om haar van haar geld te beroven. "En daarvoor staat levenslang", zei hij met nadruk. Alvarez stelt dat een straf van 20 jaar te weinig is. Die 20 jaar wordt als mogelijkheid genoemd voor het vonnis dat de drie rechters gaan vellen.