De Bakker, Schoorel en Sijsling door in Alphen

Frank (franklop)

Thiemo de Bakker heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. De 22-jarige Westlander versloeg in een Nederlands onderonsje Boy Westerhof met 6-4, 6-3. Evgeny Korolev is De Bakkers volgende tegenstander. De Kazach won in twee sets van zijn Franse opponent Laurent Rochette.

Ook Thomas Schoorel bereikte de tweede ronde. De 22-jarige Amsterdammer sloeg zich moeizaam in drie sets langs de Fransman Axel Michon: 6-7 (5), 6-3 en 6-4. Schoorel speelt nu tegen de Belg Maxime Authom of Andrea Arnaboldi uit Italië.

Matwé Middelkoop strandde in de eerste ronde. De 28-jarige Leerdammers moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de Franse nummer een van de plaatsingslijst Eric Prodon: 6-7 (4), 7-6 (2) en 2-6. De nummer 88 van de wereld speelt in de tweede ronde tegen Igor Sijsling, die na Jonathan Dasnieres de Veigy wederom een Fransman treft. De 24-jarige Amsterdammer won zijn eerste partij in twee sets: 6-3, 7-6 (4).

Lennert van der Linden ging nipt onderuit tegen de Belg Alexandre Folie, die in drie sets te sterk was: 4-6, 6-1 en 7-6 (0).