Aanslag bij rechtbank New Delhi

Redactie

Een bomaanslag bij het hof van beroep in New Delhi heeft woensdag aan elf mensen het leven gekost. Zeker 59 mensen zijn gewond geraakt. De bom was verstopt in een aktetas. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken in de Indiase hoofdstad bekendgemaakt.

De bom explodeerde te midden van een lange rij mensen die voor de poort van het gerechtsgebouw stonden te wachten op een pasje om naar binnen te kunnen. De vanuit Pakistan opererende militante moslimgroepering Harkat-ul-Jihad-al-Islami heeft per e-mail de verantwoordelijkheid opgeëist. De politie zei dat de authenticiteit van die claim nog niet vaststaat.

Naar aanleiding van de bomaanslagen in Bombay van 2008, waarbij 166 doden vielen, hebben de Indiase autoriteiten scherpere veiligheidsmaatregelen getroffen. Desondanks worden nog steeds aanslagen gepleegd, zelfs op belangrijke instellingen, zoals het hof van beroep. Het hof was eerder dit jaar ook al het toneel van een aanslag. Daarbij vielen toen geen slachtoffers.

"We zullen nooit buigen onder de druk van terroristen", zei premier Manmohan Singh. "Dit is een oorlog van lange adem, waarin alle politieke partijen en alle mensen in India vereend stelling moeten nemen zodat de gesel van het terrorisme wordt verpletterd."


Aanslag bij rechtbank New Delhi (Foto: Novum)