Geldtransporteurs A2 zijn baan kwijt

Redactie

De twee medewerkers die vorige week maandag een deel van het geld dat zij vervoerden op de A2 bij het Limburgse Beek verloren, werken niet meer bij transporteur G4S. Het bedrijf is in gesprek met het onfortuinlijke tweetal, heeft directeur Dik Tanis woensdag gezegd tegen BNR Nieuwsradio.

Een geldcassette viel uit de wagen nadat de deuren open waren gegaan. Een vrachtwagen reed eroverheen, waardoor het geld op het wegdek dwarrelde. Volgens Tanis zijn er in ieder geval twee menselijke fouten gemaakt. De deur is niet goed op slot gedaan, waarna ook nog eens niet is gecheckt of alles goed dichtzat.

Automobilisten parkeerden massaal hun auto in de berm en 'hielpen' mee de biljetten op te rapen. Een aanzienlijk deel is inmiddels teruggegeven, zegt Tanis. Hoeveel geld precies in de koffer zat en hoeveel precies is teruggegeven, wil hij niet zeggen. Ook wil hij niet bekendmaken van wie het geld is.

De directeur stelt dat een dergelijk incident nog nooit eerder is voorgekomen bij het bedrijf. Het onderzoek naar de oorzaak is nog niet afgerond. Mogelijk was ook sprake van technische mankementen, aldus Tanis. Wat er precies met de twee medewerkers gaat gebeuren, wil hij niet vertellen.