Leven Elvis Presley wordt verfilmd

dekatophetspek

Over het leven van Elvis Presley verschijnt volgend jaar een nieuwe film in de bioscopen. John Scheinfeld, die eerder documentaires maakte over onder anderen John Lennon, Bob Hope en Peter Sellers, heeft getekend voor de regie van Fame & Fortune, schrijft het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Het scenario is gebaseerd op het boek Elvis: Still Taking Care of Business uit 2007 van Presleys voormalige vriend en lijfwacht Sonny West. De film laat zien hoe wereldster Elvis de berooide Sonny in Memphis van de straat plukt en voor hem laat werken.

"Het is in feite een verhaal over vriendschap", vertelt Scheinfeld. "Elvis is net Sonny's grote broer. Naarmate de twee meer tijd met elkaar doorbrengen en Elvis ziet dat hij Sonny kan vertrouwen, worden ze meer gelijken. Uiteindelijk neemt Sonny de rol op zich van grote broer."

Later verslechtert de relatie tussen de beide mannen. Een jaar voor zijn dood ontsloeg Elvis Sonny zelfs, naar verluidt omdat hij te duur werd als bodyguard, maar volgens ingewijden omdat hij te openlijk sprak over Presleys drugsverslaving.

De zoektocht naar acteurs voor Fame & Fortune moet dit najaar van start gaan, zodat de film volgend jaar zomer uit kan komen. Het is dan 35 jaar geleden dat Presley op 42-jarige leeftijd overleed.

Elvis is vaker het onderwerp van tv-films geweest. Zo speelde Kurt Russell in 1979 de zanger al in Elvis en waren Dale Midkiff, Rob Youngblood en Jonathan Rhys Meyers te zien als de King of Rock-'n'-Roll. Een bioscoopfilm is echter nooit eerder gemaakt.

 Elvis
Het leven van de koning eindelijk op het witte doek. (foto: Novum)