Murray hekelt volle speelkalender

Peterselieman

Na onder meer Rafael Nadal klaagt ook Andy Murray over de te volle speelkalender voor de toptennissers. De Schot vindt dat de tennissers te veel verplichtingen hebben, waardoor fysiek ongemak op de loer ligt.

"Misschien is het niet zozeer de lengte van het seizoen, als wel het aantal verplichte evenementen waar wij moeten opdraven het probleem. Er zijn zo’n zestien verplichte toernooien. En dan reken ik de Davis Cup-wedstrijden, die ook nog na de Grand Slams zijn gepland, niet eens mee. Ik ben een aantal keer per jaar negen weken achter elkaar van huis," zei Murray tegen Sky Sports.

Dat het zwaar is bewijzen de veertien opgaves die er al tijdens de US Open waren. Vier andere spelers begonnen al niet eens aan hun wedstrijd in New York. "Ik heb het geluk dat ik een team om mij heen heb, dat ervoor zorgt dat ik fit blijf. Heb je die luxe niet, zoals ook ik vroeger, dan is het heel moeilijk om een jaar door te komen zonder fysieke problemen," gaat Murray verder.

Roger Federer vond afgelopen maandag dat veel tennissers te snel er de brui aan geven. Murray heeft hier zijn bedenkingen over. "Of spelers al dan niet makkelijk opgeven doet niets af aan de stelling dat het seizoen te intensief is. Zelf stop ik er alleen mee als ik het racket niet meer in mijn hand kan houden."