Opnieuw Harleydag afgelast uit angst voor geweld

Redactie

Ook de Harleydag in het Brabantse Mill gaat niet door. De gemeente vindt het evenement, dat 24 juli zou plaatsvinden, te riskant, omdat motorclubs die ruzie met elkaar hebben mogelijk met elkaar op de vuist kunnen gaan. Dat meldt de organisatie woensdagavond.

Eerder werden soortgelijke evenementen in Gouda, Alphen aan den Rijn, Winschoten, het Belgisch-Nederlandse grensdorp Putte en Arnhem om dezelfde reden afgelast. In België werden onlangs twee leden en een sympathisant van de motorbende Outlaws doodgeschoten. Deze groep 'concurreert' met de Hell's Angels.

De organisatie van de Millse dag noemt het jammer dat de gemeente de vergunningen voor de dag heeft ingetrokken. "Zelf hadden we niet de indruk dat onze Harleydag in gevaar was", vertelt medeorganisator Bert van Rooij uit Mill. "We hoorden dat in Arnhem en Alphen de motordagen geannuleerd werden, maar daar komen duizenden motoren op af. Wij hadden vorig jaar zo'n vijfhonderd Harley-Davidsons in het centrum, dus het risico dat er wat zou gebeuren is hier naar onze mening wat kleiner."