Vansevenant: "Waren Aminozuren voor eigen gebruik"

Frank (franklop)

Eerder vandaag werd bekend dat oud-renner Wim Vansevenant wordt verdacht van het kopen van dopingproducten vanuit Australië. De Belg, die in de Tour aanwezig zou zijn als VIP-chauffeur bij zijn oude ploeg Omega Pharma-Lotto, ontkent dat hij producten gekocht zou hebben voor wielrenners.

"Het waren aminozuren (TB500) voor eigen gebruik en niet voor renners," zei de Belg tegen Sporza. "Ik bestelde het via internet en deed dat voor de tweede keer Het ging maar om een kleine hoeveelheid, om mijn eigen conditie te verbeteren. Ik had het moeilijk om mijn getrainde lichaam achteruit te zien gaan."

"Het is jammer dat dit weer met de koers in verband wordt gebracht. Mocht ik geen ex-wielrenner zijn, het zou nooit zover gekomen zijn."

De drievoudig ‘winnaar' van de rode lantaarn had voordat hij op non-actief werd gezet door Omega Pharma-Lotto zelf al besloten niet af te reizen naar Frankijk. Gisteren werd hij al vier uur ondervraagt door het parket van Ieper. "Het was een complete verrassing. Mijn hele gsm hebben ze uitgepluisd. Hoe ik me nu voel? Verslagen en ontredderd. Het parket beweert dat het om doping gaat, maar daar weet ik niks van."