Pirelli overweegt terugkeer kwalificatieband

Peterselieman

Bandenfabrikant Pirelli is al druk bezig met haar toekomst in de Formule 1. Het Italiaanse bedrijf introduceert na de Grand Prix van Groot-Brittannië allerlei proefballonnetjes. Zo wordt overwogen om de kwalificatieband terug te laten keren en kunnen er drie compounds meegenomen worden naar een race.

"We denken al na over volgend seizoen en kijken nu waar de zwakke punten in ons systeem zitten. Een voorbeeld: wanneer de eerste twee trainingen onder natte omstandigheden worden verreden, hebben we eigenlijk een extra set intermediates nodig en we zijn het er al over eens dat dat volgend jaar in de regels moet worden opgenomen," zei Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery tegen Auto Motor und Sport.

"We hebben nog wel meer ideeën. Misschien ontwikkelen we in totaal wel zes verschillende compounds en kunnen teams tijdens een raceweekend uit drie verschillende bandentypen kiezen. Er zijn heel veel opties. We kunnen ook een band maken die superveel grip geeft en maar voor één rondje goed blijft, een speciale kwalificatieband. Uiteindelijk ligt de beslissing bij de teams. Als zij het niet willen, gaan we op de huidige voet verder," zei de Brit die eerder al meldde dat hij rijders die in Q3 geen tijd hebben neergezet wil laten starten op de banden die ze in Q2 gebruikt hebben.