Been: "Ja, ik lig onder druk"

Sjors (Sj0rSz)

Feyenoord-trainer Mario Been heeft laten weten dat de verhalen over zijn toekomst hem niet koud laten. De coach meldt aan Voetbal International dat hij op de hoogte is van de onvrede binnen het bestuur.

"Ik lees ook de verhalen. Stel nou dat ze me eruit willen gooien, dan moeten ze dat doen", laat de Rotterdammer weten. "Maar dan heb ik wel meegeholpen aan de wederopstanding van deze mooie club."

Been begrijpt de onvrede over het afgelopen seizoen binnen het bestuur. "Gudde mag en hoort niet tevreden te zijn", zegt Been tegen het medium. "Maar er zijn toch oorzaaken waarom het ging zoals het vorig seizoen is gegaan? Dat neemt niet weg dat we gewoon van De Graafschap, VVV Venlo en Excelsior moesten winnen."

De coach laat verder weten dat hij wel is opgewassen tegen de kritiek, zolang deze terecht is. "Ja, ik lig onder druk", gaat Been verder. "Ik zal moeten presteren, maar dat komt goed uit: dat wíl ik ook. Mensen mogen mij beoordelen, maar doe dat eerlijk. Doe dat op mijn kwaliteiten en haal er geen randzaken bij. Ik zou te weinig op Varkenoord zijn. Díe aantijging doet pijn."