Veendammer vast voor moord Wildervank

Redactie

De Groningse politie heeft woensdagochtend een nieuwe verdachte aangehouden voor een moord in Wildervank. De 41-jarige Veendammer werd in zijn woning aangehouden, meldt de politie.

Hij was een bekende van het slachtoffer, de 41-jarige Derk Kiers uit dezelfde plaats. Ook zou hij de twee mensen kennen die in maart in de zaak werden aangehouden. Die verdachten, een 29-jarige man en een 37-jarige vrouw, zijn inmiddels vrijgelaten. Ze worden nog wel verdacht.

De nu aangehouden Veendammer wordt woensdag verhoord. Zijn aanhouding volgt volgens de politie uit het politieonderzoek.

Kiers werd op de avond van 3 januari dood gevonden in zijn woning. In de nacht van 1 op 2 januari hebben getuigen nog een ruzie achter de woning aan de Sportterreinstraat waargenomen. Ook zouden meerdere mensen bij zijn woning naar binnen zijn gegaan.

Het Openbaar Ministerie in Groningen loofde in maart een beloning van tienduizend euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de moordenaar. De gouden tip is volgens de politie nog steeds niet binnengekomen. De beloning is dan ook nog steeds van kracht.