Interesse 3DS zakte al voor introductie in

Redactie

Al voordat de Nintendo 3DS in maart in de winkel kwam, waren consumenten hun interesse al verloren. Tussen de aankondiging vorig jaar en de lancering zakte de koopintentie met 27 procent. Dat schrijft gamewebsite Gamasutra op basis van marktonderzoek naar 3D-entertainment door markonderzoeksbureau Interpret.

De dalende interesse voor de draagbare spelcomputer is volgens het markonderzoeksbureau te wijten aan de matige software voor de spelcomputer. "Zonder goede games zal de interesse in de Nintendo 3DS nog verder afnemen", stelt het bedrijf.

Het onderzoek is gebaseerd op onderzoeken die in maart en april vorig jaar en dit jaar zijn uitgevoerd. Recente ontwikkelingen, zoals de lancering van het spel The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D voor de Nintendo 3DS, zijn niet meegenomen in het onderzoek.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D veroverde vrijdag de eerste plaats in de Nederlandse verkooptoptien. Het nieuwe spel voor de 3DS is een remake van een van de hoogst gewaardeerde spellen aller tijden.

Ondanks de achterblijvende interesse voor de 3DS ziet het marktonderzoeksbureau een rooskleurige toekomst voor 3D-gamen in het algemeen. Zo denken ze dat mensen met een Xbox 360 of Playstation 3 de komende twaalf maanden meer geneigd zijn een 3D-televisie te kopen.