Boilesen denkt nog niet aan vertrek bij Ajax

André

Nicolai Boilesen is nog lang niet bezig met een transfer. Eerst wil de Deen een goed seizoen bij Ajax draaien. "Het is nog te vroeg om over een vertrek bij Ajax na te denken. Ik zit pas net bij de selectie van het eerste, dat is een mooi begin", zegt Boilesen in gesprek met NUsport.

''Nu moet ik basisspeler worden en een goed seizoen draaien." Hij speelde tot nu toe pas zeven wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. De Deen hoopt nog veel te kunnen leren van trainer Frank de Boer. "Hij was één van mijn favoriete spelers", zegt Boilesen. "Ik weet nog hoe goed hij speelde op het WK '98 in Frankrijk. Hij kan mij de fijne kneepjes van het verdedigen bijbrengen."

Het belangrijkste van De Boer vindt Boilesen dat hij het vertrouwen van de trainer krijgt. "Hij gelooft in me, dat liet hij aan het slot van het vorige seizoen zien. Hij liet mij in de twee belangrijkste wedstrijden van het jaar gewoon in de basis staan. Dat deed me heel goed."

De linksback was niet aanwezig op de eerste training van Ajax, die dinsdag plaatsvond. Boilesen kwam in juni in actie met Denemarken onder 21 op het EK voor beloften, wat in zijn eigen land gehouden werd. Hij heeft daarom tot 11 juli vakantie gekregen.