Cruijff en Davids kandidaat-commissaris Ajax

bennootje

Johan Cruijff en Edgar Davids worden voorgedragen als lid van de raad van commissarissen van Ajax. De voordrachtscommissie van de ledenraad heeft dat woensdag bekendgemaakt. Ook Marjan Olfers, Paul Römer en Steven ten Have worden voorgedragen. Volgende week maandag vergadert de ledenraad over de voordracht.

Cruijff en Davids nemen als oud-voetballers zitting in de Raad van Commissarissen. Zij krijgen gezelschap van drie mensen van buiten het voetbal. Oud-accountant en advocate Olfers richt zich in haar werk op de sport en zit onder andere in de beroepscommissie van het Instituut Sportrechtspraak. Römer is voorzitter van de publieke omroep NTR en werkte eerder voor Endemol. In die hoedanigheid was hij betrokken bij de oprichting van Eredivisie Live.

Ten Have is de beoogd voorzitter. De professor aan de VU is afgestudeerd als jurist en psycholoog en heeft een doctoraal bedrijfskunde. Hij is hoogleraar strategie en verandering. Daarnaast bekleedt hij een aantal andere commissariaten.

De ledenraad buigt zich op 6 juni over de voordrachten. Kort daarna nemen de huidige commissarissen een beslissing over de voordracht. Ajax heeft een nieuwe raad van commissarissen nodig omdat de huidige commissarissen en het bestuur van de club hun positie ter beschikking stelden uit onvrede over de gang van zaken rond het door Cruijff opgestelde technische plan.