Emanuelson: "Janssen kan leider worden"

Olga Kroeders

Oud-Ajacied Urby Emanuelson heeft gereageerd op de transfer van Theo Janssen naar Ajax. Volgens de middenvelder van AC Milan kan Ajax de Arnhemmer goed gebruiken.

Tegenover NuSport laat de technische linkspoot weten dat vindt dat Ajax er goed aan heeft gedaan door Janssen voor volgend seizoen te strikken: "Ik denk wel dat hij de leider van Ajax kan zijn. Hij heeft de laatste jaren bewezen belangrijk te kunnen zijn en een ploeg op sleeptouw te kunnen nemen", aldus Emanuelson.

Ook weet de vleugelspeler dat de overgang van FC Twente naar Ajax een grote stap is: "Kennedy Bakırcıoğlu was bij FC Twente weergaloos. Maar de druk van de supporters en de pers is bij Ajax zo groot dat hij niet tot zijn beste spel kwam", herinnert Emanuelson zich nog.

Emanuelson doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers en debuteerde in 2005 in de hoofdmacht. Afgelopen januari kwam er een einde aan zijn periode bij de landskampioen en vertrok hij naar AC Milan. Met Janssen heeft Ajax er nu een nieuwe linksbenige middenvelder bij.