Van Hanegem: Genee een eng jongetje

Peter (pberends)

Willem van Hanegem heeft woensdagochtend fors uitgehaald naar Wilfred Genee in het radioprogramma Evers Staat Op. De RTL-presentator vroeg maandag in Voetbal International (VI) naar het jarenoude conflict tussen hem en Johan Derksen, maar dat konden zowel Derksen als De Kromme totaal niet waarderen.

Van Hanegem: "Oud zeer ophalen, wat Genee doet, is heel makkelijk en ook het enige wat hij kan. Hij vroeg of ik nog eens terugkwam, ik zei: 'Nee'! Ik dacht dat ik daar heen ging om over voetballen te praten, over de Champions League."

"Maar Genee, dat beetje enge jongetje, is alleen goed voor oud nieuws. En die Van der Gijp die ratelt maar door, anders is hij bang dat hij over voetbal moet praten. Hij is goed voor de vrolijke noot. Alleen met Derksen kun je het er nog wel over hebben", vervolgt De Kromme.

Toen Edwin Evers begon over dat Derksen wel eens gezegd heeft dat Genee best kennis van voetbal heeft haalde Van Hanegem uit naar de VI-presentator: "Je maakt een grapje? Hij heeft net zoveel verstand van voetbal als een koe van touwtje springen, hoe kom je er bij?" Genee wil ondertussen niet reageren op het conflict. Hij stuurde Evers een sms dat zijn vrouw dat niet toelaat omdat hij vakantie heeft.


Willem van Hanegem: Wilfred Genee een eng jongetje