Owen jaar langer bij Manchester United

Olga Kroeders

Michael Owen speelt ook komend seizoen in het shirt van Manchester United. De 31-jarige aanvaller, die een aflopend contract had, verlengde zijn verbintenis met een jaar. Owen speelde dit seizoen elf competitieduels, waarvan tien keer als invaller.

De 89-voudig Engels international moet bij United Wayne Rooney en Javier Hernandez voor zich dulden in de aanval. Owen kreeg van manager Sir Alex Ferguson wel de voorkeur boven Dimitar Berbatov om in de Champions League-finale tegen Barcelona op de bank plaats te nemen.

"Ik ben verheugd met mijn eenjarige contractverlenging", vertelt Owen op de website van United. "Het geeft enorme inspiratie om met zulke geweldige spelers en onder zo'n exceptionele manager te spelen. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint."

Ferguson noemt Owen een topspeler. "Door de doorbraak van Hernandez heeft hij de pech dat hij niet dit jaar veel aan bod is gekomen." De Schot benadrukt dan ook dat Owen volgend seizoen meer aan spelen zal toekomen. "Hij krijgt dan zeker meer kansen."