Draagbaar 3D komt te vroeg voor Sony

Redactie

Sony sluit niet uit dat het 3D-technologie gaat toepassen op draagbare apparaten. De hardwaregigant kijkt de kat voorlopig uit de boom en richt zich eerst op 3D-televisies. "Wanneer 3D op een klein scherm verbetert, kunnen wij deze kwalitatieve 3D-ervaringen ook naar kleinere schermen brengen", zei Mick Hocking van Sony Worldwide Studios in een interview met gamevakblad Develop.

Tijdens de Consumer Electronics Show begin dit jaar in Las Vegas waren veel draagbare apparaten te zien met 3D-schermen. De Nintendo 3DS, die in maart op de markt kwam, is het eerste apparaat dat driedimensionale beelden kan tonen zonder dat daar een speciale bril voor nodig is.

Om de concurrentie met de 3DS, die nog niet het door Nintendo beoogde succes behaalt, aan te gaan, brengt Sony dit najaar de opvolger van de PSP uit. Dit apparaat heet vermoedelijk Playstation Vita. Voor de Vita wil het hardwarebedrijf zich in eerste instantie richten op kwalitatieve game-ervaring. De nieuwe Playstation krijgt analoge joysticks, een touchscreen en bewegingssensor. Een 3D-scherm wordt achterwege gelaten.


Sony wacht het nog even af.