Geheime informatie door kopieerblunder gelekt

Redactie

Geheime informatie van de geliquideerde crimineel Stanley Hillis is door een kopieerblunder in het criminele milieu beland. Er is volgens de rijksrecherche geen sprake van een bewuste lekactie naar de onderwereld, schrijft misdaadjournalist John van den Heuvel woensdag in De Telegraaf.

Een rechercheur van een regionaal politiekorps printte een geheim dagrapport uit via een kopieerapparaat, waarmee tegelijk ook een advocatendossier werd gekopieerd. Het geheime rapport zou daardoor per ongeluk in het dossier terecht zijn gekomen. Dat werd naar 21 advocaten gestuurd. Zo kwam de informatie over de onderwereld bij een aantal criminelen terecht.

Hillis werd begin februari vermoord. Dat gebeurde op enkele meters afstand van rechercheurs die hem op dat moment afluisterden vanuit een aanhangwagen. De politie slaagde er niet in de daders te pakken. De recherche onderzocht hoe is gehandeld en presenteert woensdag de conclusies. De hoogste baas bij de recherche, commissaris Wilbert Paulissen, stelt in de krant dat niemand blaam treft.