Hadouir bijna rond met Middlesbrough

Olga Kroeders

Anouar Hadouir is dichtbij een vertrek bij Roda JC. De transfervrije aanvaller is in gesprek met Middlesbrough. Hadouir is er grotendeels uit met de Engelse club, die de hoofdrolspeler een driejarig contract heeft aangeboden.

Middlesbrough speelt in het Championship, terwijl het in de jaren daarvoor steevast uitkwam in de Premier League. De 28-jarige Hadouir was de afgelopen vier jaar actief bij Roda JC. Eerder droeg hij het shirt van Willem II.

"Ik ben een paar dagen daar geweest en heb alles gezien: het stadion, het trainingscomplex. Het ziet er schitterend uit. Het is echt een club met historie die terug wil naar de Premier League. Aangezien beide partijen graag met elkaar in zee willen, acht ik de kans groot dat we eruit gaan komen", aldus Hadouir tegen De Limburger. "Al weet je het natuurlijk nooit."

Hadouir kan de tweede Nederlander worden bij Boro. Marvin Emnes staat echter op de nominatie om te vertrekken naar Swansea City, dat recentelijk promoveerde naar de Premier League. Hadouir laat weten ook in gesprek te zijn geweest met Alemannia Aachen. "Aken had een goed verhaal, maar we konden geen overeenstemming bereiken."