Naamgenoot dader Alphen aan den Rijn bestaat niet

In tegenstelling tot wat verscheidene media beweerd hebben, bestaat er geen naamgenoot van Tristan van der Vlis uit Alphen aan den Rijn.

Gisteravond werd door één of meerdere personen een valse Twitteraccount aangemaakt met de naam van de dader. Met dit nepaccount werden vervolgens tweets verstuurd die de indruk moesten wekken dat er een naamgenoot zou bestaan en dat hij lastig zou worden gevallen door mensen die denken dat dit account van de dader zou zijn.

lol1

De schermafbeelding bij zijn tweets is een zogenaamde 'trollface'. Op internet wel bekend als een icoon voor 'trolls'. Een troll is het opzettelijk uitlokken van reacties met opmerkingen die aanstootgevend kunnen zijn. De andere afbeelding waarop het gezicht van een jongen is te zien, is dan ook niet van de zogenaamde naamgenoot en heeft niets te maken met dit nepaccount.

Op een persconferentie werd door Korpschef Jan Stikvoort zelfs opgeroepen de naamgenoot met rust te laten. Daarnaast bevestigde de politie tegenover De Telegraaf dat er iemand met dezelfde naam als de dader woonachtig zou zijn in Alphen aan den Rijn. "Deze persoon heeft geen leven nu en ik verzoek iedereen hem met rust te laten.”

Naast de politie trapte ook De Telegraaf in de troll en tweette naar het nepaccount om contact op te nemen met de nieuwsdienst. De persoon achter deze misselijke grap maakte gebruik van alle aandacht om nog maar weer eens duidelijk te maken dat hij toch echt zou bestaan.

lol

Zojuist maakte de politie bekend dat na onderzoek is gebleken dat er toch geen naamgenoot bestaat en dat de politie actie zal ondernemen tegen de persoon of personen achter het troll-account. Reden voor de troller om eieren voor zijn geld te kiezen en zijn fake-Twitter te verwijderen.