Aanwinst Ibrahim kijkt uit naar debuut voor PSV

Jeffrey

Rabiu Ibrahim moet nog wachten op zijn werkvergunning, maar de aanwinst van PSV kijkt uit naar zijn eerste speelminuten. De 20-jarige Nigeriaan is klaar voor zijn eerste optreden.

"Ik ben topfit en het is aan de coach (Fred Rutten, red.) om daar gebruik van te maken", zegt Ibrahim tegen Voetbal International. "Als hij me nodig heeft, dan zal ik er staan." Ibrahim was onlangs nog op proef bij Telstar, maar de Jupiler League-club had niet de financiële middelen om oud-wereldkampioen vast te leggen.

Met Nigeria -17 werd hij in 2007 wereldkampioen. "Als PSV dan interesse toont, dan kijk je even vreemd op. PSV is de club van onder anderen Ronaldo, Romario en Ruud van Nistelrooij", aldus Ibrahim. "Maar een schok was het niet want ik weet dat ik het niveau heb om voor PSV te spelen. Ik moest alleen een kans krijgen en die kans krijg ik nu, omdat God het zo wil."

Ibrahim stond eerder onder contract bij Sporting Portugal, maar daar wist hij zijn belofte nooit waar te maken. "De voorzitter van Sporting die mij na het WK in 2007 had gekocht, vertrok afgelopen zomer. Omdat mijn concurrent vervolgens aanvoerder werd, was het verhaal voor mij over. Ik mocht transfervrij vertrekken en moest op zoek naar een nieuwe club."