Demonstratie tegen kernenergie trekt 250 mensen

Redactie

De demonstratie die woensdag in Middelburg wordt gehouden tegen kernenergie heeft ongeveer 250 betogers getrokken. "Het is fantastisch, we waren al tevreden geweest met vijftig mensen", zegt directeur van milieuorganisatie WISE, Peer de Rijk. De politie en de gemeente konden nog geen schatting geven.

Het protest van woensdag is een actie van WISE en Borssele 2 Nee. De betogers hebben zich verzameld bij het treinstation van Middelburg. Na een wandeltocht door de stad wordt een petitie bij energiebedrijf Delta aangeboden, dat net als de Duitse energiegigant RWE van plan is een tweede kerncentrale in Borssele te bouwen.

De actie is georganiseerd naar aanleiding van de problemen met kernreactoren in Japan. Sinds een aardbeving en een tsunami wordt sinds vrijdag met man en macht gewerkt om de gevolgen van de problemen bij de centrale Fukushima Daiichi te beperken.

Een demonstratie tegen kernenergie in Duitsland trok zaterdag tienduizenden demonstranten. De demonstratie stond al langer gepland. De regering daar besloot, met de verkiezingen in het vooruitzicht, zeven oude kerncentrales direct voor drie maanden te sluiten.